shift by wire or shift by cable? - Kia K900 Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 10-13-2015, 10:05 PM Thread Starter
Super Moderator
 
Gene's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 505
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 96 Post(s)
Garage
Default shift by wire or shift by cable?

I notice in the manual it shows shift by wire and also shows shift by cable, Like the cadenza.
Does anyone have a shift by cable?
Is it in the premium or the V6 in Canada?
Maybe something left over from the overseas quoris K9, and not on ours in north America.
Gene is online now  
post #2 of 5 Old 10-14-2015, 05:26 PM
Senior Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Vancouver BC
Posts: 238
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 30 Post(s)
Garage
Default

Gene how would I know? It is so quiet I rarely notice any shifting ?




Larry
2015 k900 V6 Premium Edition Metallic Silver
funnyman7915 is offline  
post #3 of 5 Old 10-14-2015, 09:37 PM Thread Starter
Super Moderator
 
Gene's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 505
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 96 Post(s)
Garage
Default

the shift by cable has a shift lever like the cadenza, park is all the way up forward. Then you can shift down to R, D etc
The shift by wire only has R forward toward the dash N and then D down to the bottom. No Park, there is a button to
push at top front of shift lever which puts the car in park. works just like a BMW.
Can't feel the shifts no matter which one you have.
Just wondering who had the regular shift levers as they are both shown in the manual
Gene is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 Old 10-15-2015, 11:19 AM
Senior Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Vancouver BC
Posts: 238
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 30 Post(s)
Garage
Default

I push a button to move into park and merely move the shift levere down to go into D but the side lever must be pushed in .wrgo I guess I have shift by wire .Does it make a difference ? Is one better or worse than other ?




Larry
2015 k900 V6 Premium Edition Metallic Silver
funnyman7915 is offline  
post #5 of 5 Old 10-29-2015, 09:49 PM Thread Starter
Super Moderator
 
Gene's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 505
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 96 Post(s)
Garage
Default

Shift by wire you have to push a button on the side to shift to P or R, doesn't matter if lever is in D N or R you just push the park button on the top front of the shift lever to go to park no moving the shift lever.
With the shift by cable you push the shift lever all the way forward to park. You still push the button to move the shift lever out of park.
With shift by wire a red P will show up next to the N neural.
Don't know as one is better than the other just wondered if the V6 had a regular shift lever like the cadenza or optima.
Gene is online now  
Reply

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome