HUD Display - Page 2 - Kia K900 Forum
 1Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #11 of 21 Old 07-11-2018, 06:09 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 86
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by K9Intender View Post
Well, I have new news. I just got my nav going with a new chip, and all of a sudden I have signs!
What do you mean by a "new chip"? As in a software update? How and where did you get this "new chip"?
mdude is offline  
post #12 of 21 Old 07-11-2018, 11:25 PM
Senior Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 292
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Default

My car is a 2016, which has the touch-screen. I was assuming all along that they just pasted the new screen on the old system, but I'm beginning to deduce now that it must have been a bigger change than that. The update kit I got says specifically it's only for 2016-2018 models. (Funny that Kia failed to notice they didn't market a 2018!)

When I took to comparing pictures of the two years, I noticed something I hadn't seen before--there is not a place to put a chip in the front of the unit on the 2015--the best pix I could cobble together attached.

Mousing around the map update site, I found that ordering for the two years is quite different.

The 2015 page instructs you to use a USB stick:
https://www.kia-gpsmap.us/map-update...-2015-v12.html

While the 2016 one says to use an SD card--which is what I should have called my update instead of a chip:
https://www.kia-gpsmap.us/map-update...-2016-v12.html

(BTW, mdude, although CarMax got it for me, I'm sure they just ordered here--what I see on the page is what I got.)

So we may be talking different languages here, folks. All I can say is, if you have the SD slot and you put in the version 12 card, you'll have signs. Lots of signs!

As regards the USB update kind, I don't know.

Sorry if I misled anybody.

(Later--wait, I found a pic that shows the SD slot much better--attached.)
Attached Images
File Type: jpg 2015_2016_Dash_Comparison.jpg (89.0 KB, 8 views)
File Type: jpg 2016MapCardSlot.jpg (103.1 KB, 7 views)

Last edited by K9Intender; 07-11-2018 at 11:42 PM. Reason: found better picture
K9Intender is offline  
post #13 of 21 Old 07-15-2018, 07:49 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 86
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Default

Thanks for taking the time to research and post the info. I've a '15... Yep, search around the dash and owner's manual and didn't find any mention of SD slot.
Suppose there's a way to refresh the software at the dealer.
mdude is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #14 of 21 Old 07-15-2018, 05:21 PM
Super Moderator
 
Gene's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 504
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 96 Post(s)
Garage
Default S/D card

check the S/D cover just below CD slot, in the center of the slot
Gene is offline  
post #15 of 21 Old 07-15-2018, 05:31 PM
Super Moderator
 
Gene's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 504
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 96 Post(s)
Garage
Default Oops

OOPS sorry that was on my Cadenza
Gene is offline  
post #16 of 21 Old 07-16-2018, 07:53 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 86
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Default

I looked around and cannot see any SD cover for my MY'15 like what Intender posted for MY'16.
Also checked the owner's manual and there is no mention of SD.
mdude is offline  
post #17 of 21 Old 07-17-2018, 05:18 PM
Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 93
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Default

The 2015 K900 does not use an SD card for nav. That change occurred with the 2016 model year. 2015 K900 nav updates use data on a USB stick plugged into the USB port in the center console.
Zathras is offline  
post #18 of 21 Old 07-17-2018, 07:43 PM
Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Arizona
Posts: 68
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Garage
Default

Quote:
Originally Posted by Zathras View Post
The 2015 K900 does not use an SD card for nav. That change occurred with the 2016 model year. 2015 K900 nav updates use data on a USB stick plugged into the USB port in the center console.
Correct. That is one of the first things I learned, from the local KIA dealer sales guy no less, when I took my first K900 test drive in a new 2017 last year. He actually tried to sell me on the fact that the displays were updated on the 2017's, compared to the 2015's. It just wasn't enough to justify the $20k difference in price.

2015 K900 - Black on Black, VIP package
joelischynski is offline  
post #19 of 21 Old 09-10-2019, 01:45 PM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: Atlanta, GA, USA
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Default

So does this mean the '15 K900 doesn't get the signs in the update, or just that it's updated via USB instead of SD card?
Also do you get Android Auto & Carplay in the '15 update?
Kia-Driver is offline  
post #20 of 21 Old 09-10-2019, 03:44 PM
Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Arizona
Posts: 68
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Garage
Default

2015 version update simply not as detailed. No signs, and no Apple or Android.
Kia-Driver likes this.

2015 K900 - Black on Black, VIP package
joelischynski is offline  
Reply

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome