Kia K900 Forum - View Single Post - Cruise Control Radar and AVSM Issue
View Single Post
post #1 of Old 02-23-2017, 10:02 PM Thread Starter
coronad0
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Question Cruise Control Radar and AVSM Issue

About 59k on my 2015 K900 (I bought it with 45k on it in 1 yr from someone in TX!) and the cruise control radar system would turn on and I'd adjust to 2 cars and then ... it wouldn't auto slow down. At all.

I tried different distances and it would not adjust for the car length setting at all. Cruise control worked fine, just no auto radar. It was at this same time I noticed the "AVSM Off" light on the dash was lit. This is the Automatic Vehicle Safety Management system that will light up and flash your dash if you're about to slam into someone and/or buzz your seatbelt. Pretty sure both auto cruise distance and AVSM are related to the radar in the front of the car.

Then, today, I tried to turn cruise control on the highway and got in the HUD the cruise distance with a big red circle (e.g., do not enter red circle) and the cruise control would NOT work. Then, I was in lovely stop and go Denver traffic and everyone slammed on their brakes and got NO AVSM even though the AVSM light was not lit.

So, trying to call into Littleton Kia and make a warranty claim before I pop 60k, but wondering if anyone else has had this happen yet.
coronad0 is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome